top of page
  • Writer's pictureSzeged a mindenem

Országos Labdarúgó Tornát tartottak Szegeden

Országos Labdarúgó Tornát tartottak augusztus 1-jén Szegeden, állami gondozásban élő gyermekek számára. Az eseményt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány szervezte.

A megnyitón Váradi Márk, A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Sport és Életrendért felelős divíziós vezetője köszöntötte a csapatokat. Váradi Márk elmondta, hogy lassan 10 éve már, hogy ezek a tornák megrendezésre kerülnek. Ezekre az alkalmakra az ország összes pontjáról érkeztek résztvevők. Abban is bízik, hogy a gyerekek a legjobb tudásukat mutatják meg a pályán.

Kothencz János a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója, valamint az Ágota Alapítvány alapítója a következő szavakkal nyitotta meg a napot: Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, hogy ilyen messziről eljöttetek. Külön köszönet illeti a Szeged 2011-et, valamint a Grosics Akadémia csapatát, hogy ilyen szeretettel öveznek körül minket. Sok köszönet illeti azokat a bírókat is, akik szeretettel vállalták, hogy gondoskodjanak a csapatokról. Ennek a sport életrendnek, ami a Szent Ágota Szolgáltatónál már évek óta működik, van egy mottója: „Élj és játssz becsülettel!” Valahol ennek a kultúrájára, értékére igyekszünk mindenki figyelmét felhívni. Itt ma, közösen tesszük meg mindezt.

Kothencz János a Szeged a mindenem hírportálnak az is elmondta, hogy nagyon fontos a Szeged Csanád – Csanád Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató sportélet rendje, mert ebben több ezer gyerek benne van. A nehéz atlétikától a labdarúgáson át, az asztali teniszig mindenféle sportnemben ki tudják a gyerekek próbálni magukat, másrészt meg egy olyan aktív életet tudnak élni, ami a fejlődésüket szolgálja. A sport csapatélményre, közösség tudatra is nevel, ahol mindenkinek kijut az az egyéni siker, hogy a csapatnak hasznos, és építő tagja lehet. Nyolc megyéből érkezett 41 csapat, csaknem 450 résztvevővel.


A megnyitó végén Gyenes Csaba plébános áldása után mindenki örömére kezdődhettek a mérkőzések.


Szeged a mindenem-ahol az értékek a mérvadóak!

75 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page