top of page
  • Writer's pictureSzeged a mindenem

Legek napja és jótékonysági gyűjtés átadása a Somogyi-könyvtárban

Immár nyolcadik esztendeje, hogy a Somogyi-könyvtárban adventi és karácsonyi kezdeményezéseként, használt könyveket kínálnak az olvasóknak eladásra, az önkéntesen meghatározott adományokat – amelyeket a gyűjtőládába helyezhetnek el – pedig jótékony célra fordítják. 2021-ben a Csimota Kacaj Egyesülettel összefogva a Boldizsár család részére gyűjtöttek össze 200 ezer forintot.


A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár 2022-ben is megrendezte jótékonysági könyvvásárát. Az idei évben a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének megsegítésére folyt a gyűjtés. Az intézmény 20 fő súlyosan-halmozottan sérült, mozgássérült, enyhe-és középsúlyosan sérült fiatal felnőtt számára biztosít napközbeni fejlesztést és gondozást. Az intézmény dolgozói meleg, szeretetteljes környezetben végzik a fejlesztést szoros együttműködésben a családokkal, ahová a fiatalok a nap végén hazatérnek.

A könyvtár célja, hogy támogassa ezt az intézményt, a cél eléréshez pedig mindenki hozzájárulhatott, aki december 1. és 17. között adományért cserébe könyvet választott magának a Somogyi-könyvtár Dóm téri épületének alagsorában elhelyezett készletből! Az összegyűlt 300 ezer forintot a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének vezetője, Hódi-Forrai Éva veszi át.

2022. december 2-án nagy érdeklődés kíséretében adott ajándékkoncertet, A Mikulás-sapka rejtélye címmel a Habakuk zenekar a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában. Az esemény kapcsolódott a Somogyi-könyvtár karácsonyi jótékonysági akciójához, és arra kérték a résztvevőket, hogy hozzák el megunt plüssjátékaikat, amelyet a jótékonysági akció keretében az Agyagos utcai Bölcsőde részére juttatnak el. Az összegyűlt plüss-adományokat Lacziné Kis Emőke, az intézmény vezetője veszi át a délután folyamán.

Ezen a délutánon köszöntik a Somogyi-könyvtárban 2022-ben legtöbbet kölcsönző olvasókat is, olyan kategóriákban, mint a legtöbb könyvet kölcsönző gyermek, a legtöbb könyvet kölcsönző kamasz, a legtöbb könyvet kölcsönző felnőtt, a legtöbb könyvet kölcsönző nyugdíjas, valamint a könyvkölcsönző automatából legtöbbet kölcsönző olvasó. Az olvasókat személyes értesítés alapján egy-egy ajándékcsomaggal köszöntik a könyvtár munkatársai, amelyet nyitvatartási időben vehetnek majd át.

2 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page