top of page
  • Writer's pictureSzeged a mindenem

Háromszáznál is több migránst kapcsoltak le Csongrád-Csanád vármegyében

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. március 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 208 határsértőt tartóztattak fel, és 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.


Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 esetben összesen 194 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke és Üllés közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, marokkói, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 5 esetben 115 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.

Üllés közigazgatási területén, lakott területen kívül, március 15-én 0 óra 50 perckor a járőrök ellenőriztek egy román állampolgárságú férfit, egy magyar honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A járműben utasként 3 fő afgán, 1 fő iráni és 1 fő török állampolgár tartózkodott, akik okmányokkal nem rendelkeztek. Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, március 15-én 3 óra 15 perckor a rendőrök ellenőriztek egy örmény állampolgárságú férfit, egy lengyel honosságú tehergépkocsi vezetőjeként. A jármű rakterében 8 fő, magát török állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek utazott. Ásotthalom közigazgatási területén, lakott területen kívül, március 15-én 23 óra 15 perckor a rendőrök ellenőriztek egy román állampolgárságú férfit, egy román honosságú személygépkocsi vezetőjeként. A jármű utasterében 8 fő, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult – közölte a rendőrség.

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page