top of page
  • Writer's pictureSzeged a mindenem

Forgalmi terelés az Attila utca lezárása miatt

A Szegedi Közlekedési Társaság közleményben tudatta, hogy az Attila utca Mars téri torkolatának lezárása miatt március 20. (hétfő) üzemkezdettől a munkálatok befejezéséig az 5, 6, 9 és 19 jelzésű trolibuszok Újszeged, Gyermekkórház, Lugas utca és Tarján, Víztorony tér végállomások irányába terelőútvonalon közlekednek az alábbiak szerint:


5, 6, 19 vonalak:

  • A trolibuszok a Mars tér (Autóbuszállomás) megállóhely után a Nagykörút – Gutenberg utca – Jósika utca terelőútvonalon érik el a Bartók teret.

9-es vonal:

  • A 9-es vonali járatok a Londoni krt (Bakay Nándor u.) megállóhely után a Gutenberg u. – Jósika u. terelőútvonalon érik el a Bartók teret.

A forgalmi változás idején az Attila u. (Mars tér) megállóhely ideiglenesen szünetel a 9-es és 19-es járatok ezt a megállóhelyet nem érintik.

A járatok a Körtöltés utca, Vértói út, Bakay Nándor utca és Makkosház végállomások irányába eredeti útvonalukon közlekednek.

A terelt útvonalon a forgalmi terelés ideje alatt valamennyi érintett járat a megszokott menetrend szerint közlekedik, azonban néhány perces vonali késések előfordulhatnak.

Arról is tájékoztatták a gépjárművezetőket, hogy a forgalmi terelés idején a Mars tér – Mikszáth K. utca csomópontban a trolibuszok áramszedőinek kezelése válik szükségessé. Emiatt 1-2 percig megálló trolibuszok az 5-ös számú főúton közlekedő járművek forgalmát esetenként feltarthatják.


3 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page